Kategorier     Bedste bedømmelser

Eksemer – Sommereksem hos heste

Eksemer hos heste giver ofte en alvorlig allergiske reaktioner, det er ofte histamin som udløser en reaktion og efterfølgende opstår der sommereksem hos hesten.


Hvis du har en hest der regelmæssigt er plaget af sommereksem, skal der lægges særlig vægt på forebyggelse og pleje. Hvis eksemet ikke behandles optimalt, kan det føre til en betydelig forværring af eksemet eller udvidelse. Den allergiske reaktion, der fører til eksem er næsten altid udløst af  bid fra kvægmyg. For at hjælpe hesten og forhindre sommereksem er det vigtigt at sikre hesten med en effektiv beskyttelse mod kvægmyg. En effektiv beskyttelse mod kvægmyg giver STOP kvægmyg fra peticare®. Det nyudviklede molekylære teknologiske release-system PRS peticare® sikrer effektivt og bæredygtig beskyttelse, i en periode på op til 24 timer.

Hvad kan man gøre for at forebygge eksem??

Grundlæggende bør man undgå usoignerede enge, fugtige områder, langs åer eller i græsgange og skovkanter da netop disse områder er kvægmyggens fortrukne opholdssteder. På disse steder, er antallet af disse myg arter særlig høj.

Forebyggende bør også være opmærksom på en afbalanceret fodring (vitaminer, aminosyrer, mineraler, sporstoffer). Også et overskud af protein eller fede degeneration, allergi følsomhed og dermed risikoen for eksem øges betydeligt. Hvis eksemet allerede er blevet et sommereksem skal det undgås for enhver pris at dyret gnider i det. Fjern farlige skarpe genstande såsom grene, bark eller andre skarpe kanter fra det miljø som hesten går i. Brug i nødsituationer et dækken.

Eksemer – Hvad udløser eksemet?

Sommereksem og kvægmyg driver ofte både heste og ejerne tæt på vanvid. Resultatet af den allergiske reaktion fra mitter eller kvægmyg er ofte sommereksem. Det er ofte fejlagtigt antaget, at bid fra kvægmyg forårsage sommereksem. Det er ikke den mekaniske stimulus af såret, men en allergisk reaktion på spyt sekreter fra myggen. Immunsystemet er offeret idet det forsøger at forhindre indtrængning i såret fra kvægmyggens særlige spytsekretionerne. Det sår på dyret fra Kvægmyggen, som frigiver histamin, som fører til en allergiske reaktion og forårsager hævelse af omgivende hud og en yderst intens kløe. Den kløe som genereres kender vi mennesker fra smertefulde erfaringer, og giver en ukuelig trang til kløen i såret. Hesten begynder at gnide sig i såret med alt som den kan gnide sig imod. Denne gnidning forhindre sårets heling og lader bakterier trænge i de åbne sår ... nye kvægmyg bliver hermed tiltrukket.

Den onde cirkel begynder, når eksemet er inficeret  ...!

peticare® Onlineshop

Eksemer – Bid fra Kvægmyggen

For at kunne forhindre udvikling af eksemet, er det særligt vigtigt for eksemet at opnå en bæredygtig og pålidelig beskyttelse mod kvægmyg. Tilgangen af ​​kvægmyg på eksem og dermed sømmen / bid, kan forebygges med specielt udviklet feromoner til sorte fluer og kvægmyg. Disse særlige feromon er den kemisk kommunikations budbringer som bruges af kvægmyg. Selve feromonet er udformet som en alarm feromon og er derfor det modsatte af et tiltrækningsstof. Da disse feromoner er blevet bygget i en molekylær teknologi i nanoskala matrix, kan disse også leveres over en meget lang periode. Det er et depot præparat med forlænget frigivelse (depot) og en vedvarende frigivelse (Retard præperat): Produktet Stop Kvægmyg til eksem sprøjtes på dyret 3 til 7 steder. De i en lille, porøs og homogen struktur (matrix) integrerede feromoner leveres jævnt over en lang periode og beskytter hesten mod kvægmyg i at nærme sig. Virkningen varer i op til 24 timer, således at en anvendelse pr dag er tilstrækkelig.

Spørgsmål om eksemer vi gerne hjælper med at besvare:

• Hvad hjælper virkelig mod eksem?
• Hvilket middel hjælper mod eksem?
• Hvordan undgår man sommer eksem?
• Hvordan reagere en heste mod eksem?
• Hvad er sommereksem?
• Hvor kan jeg få hjælp til eksem?
• Hvordan kan jeg stoppe kvægmyg?

 

© Copyright
peticare® by Peticare International SA