Kategorier     Bedste bedømmelser

    Muk ved kodebenet hos heste!

Muk resultere ofte i ømme og fugtige steder i kodebenet på hesten. Muk på kronben eller på kodebenet forekommer oftest i koldt og fugtigt vejr. Typisk er disse forårsaget af fugt og mudder på kodebenet. Kodebenet gnides ofte ved fugt og svamp og derved kan bakterier trænge ind i kodebenet. Mukken er en inflammatoriske forandring (eksem) i kodebenet.

 

  Kodebenet – Sygdom i kodebenet!

 
Kodebenet hos heste er ofte påvirket af sygdomme  i de våde måneder om efteråret og vinteren. Årsagen til sygdom i kodebenet han have flere årsager. Korrekt hestepleje er et væsentligt element til at forhindre Muk ved kodebenet. Især i de våde og kolde måneder er hestens ben og især kodebenet ofte udsat for vand og mudder. Også fugtige græsarealer er en fare for kodebenet især med stigende luftfugtighed. Heste ekskrementer og urin kan også være en årsag til skorper på kodebenet. I vintermånederne er vejsalt og vejgrus en fare for kodebenet og dermed for   hesten.

Det er vigtigt at holde box og udgange tørre og sikre at der er renset ud dagligt. Irritation omkring et sår på anklen og kodebenet fremmer angreb af patogener af alle slags. Denne irritation som kan forekomme kan være en betændelse i huden på kodebenet som derefter kan udvikle sig til Muk. Til behandling af sår på kodebenet er vores peticare® Muk og eksem pleje, som er  udviklet specifikt til Muk ved kodebenet, specielt egnet til dette,

 

  Kodebenet – Kendte symtomer ved kodebenet

 
Oftest starter en sygdom i kodebenet med en svag rødmen af huden. Ofte resultere dette i en hævelse ved kodebenet. Kodebenet vil i denne fase også være væsentligt mere følsomme over for smerter end normalt. Konsekvensen af dette resulterer i sår og skorper på kodeben som også kan knække. Når skorperne falder af er der i en periode mulighed for at forskellige bakterier kan sætte sig i såret. Desuden kan en svampeinfektion på dette tidspunkt tilgå kodebenet.
 

Den kan dannes to typer af Muk på kodebenet. Den våde Muk består af en fugtig og fedtet, ofte ildelugtende overflade af kodebenet. Efter nogen tid, tørrer det og danner skorpe på kodebenet. Under skorpen kommer bakterier som formere sig og bakterierne fortsætter deres, for hesten smertefulde arbejde, og kodebenet forbliver inficeret. Muk på kodebenet kan blive forværret. På dette stadium, kan det på hesten også udløse et lammelses fænomen, fordi den hårde skorpe, som genereres på kodebenet gør voldsomt ondt på hesten. De tørre Muk skorper på kodebenet adskiller sig fra at kodebenet lider af skæl. En produktionen af sekretion på kodebenet forekommer nemlig ikke i tilfældet med tørre kodeben.

  Kodebenet – Behandling af Muk ved kodebenet!

Når man kan se de første tegn af rødme på benene på hesten og dermed også kodebenet vaskes med en mild shampoo. Snavs og andre urenheder skal fjernes grundigt. Efter vask skal kodebenet tørres grundigt. Brug herefter peticare petHorse healt 2006 i et tyndt og sparsomt lag. Har du skorpe dannelser på kodebenet skal disse fjernes før påføring af peticare® petHorse Healt 2006 plejeprodukt. Behandlingerne til kodebenet har en desinficerende virkning med en indbygget unik langtidseffekt. Langtids desinfektion på kodebenet opnås gennem et meget tyndt lag af aktive ingredienser på kodebenet. Via det særlige PRS Peticare release-system, som er i en lille porøs og homogen struktur (matrix), frigives de aktive stoffer langsomt og jævnt i kodebenet. De aktive bestanddele leveres i forhold til andre produkter gennem denne teknologi kontinuerligt (langtidseffekt gennem vedvarende frigivelse) til kodebenet og Mukken forsvinder.

 

Vigtigt: Brug ikke plejeprodukter, der ville lukke såret så det ikke kan ånde. Her advares især imod brug af produkter til kodebenet der indeholder fedt, tjære eller olieholdige cremer. Hvis disse midler bliver brugt ved kodebenet bliver der skabt et ideel mikro-bakteriel klima, hvor bakterier kan udvikle  sig meget godt og fortsætte med at formere sig. Problemet med Muk på kodebenet vil dermed blive værre. Hesten skal flyttes hver dag uden en stor indsats for at undgå en lymfe. I alle former for irritation på kodeben der bør opgives opstår fx når gamacher eller bandager.

 

Alle peticare® Produkter kan købes i hele Europa via vores online webshops
 

• Langtidsvirkning på op til 24 timer
• Antibakteriel langtidseffekt
• Langsigtet antimikrobiel effekt
• Permanent desinficerende virkning
• retard / depot præparat
• Stopper forrådnelse
• Ingen ventetid, virker omgående
• 100% fri for kortison
• ingen olieagtig rester
• Mikropartikelformige plejeprodukt
• Toksikologisk sikkert
• Fuldt biologisk nedbrydeligt
• PRS peticare Release System

  Kodebenet – Hjælp mod Muk ved kodebenet

 
Vores plejeprodukter til kodebenet bekæmper effektivt og hurtigt Muk i kodebenet. De aktive ingredienser er inkorporeret i en matrix og frigives langsomt. Dette nye system - PRS peticare Release System hjælper de aktive ingredienser med jævnt over 24 timer på at frigive de aktive stoffer, hvorved der opnås, i forhold til andre produkter, en langsigtet kontinuerlig desinfektion af mukken ved kodebenet. Den antibakterielle virkning forhindrer spredning af bakterier og dræber eksisterende bakterier.

Ved langvarig frigivelse af lægemidlet opbevares og ingen på én gang. Depotvirkningen sikrer en vedvarende frigivelse af de aktive ingredienser, så at der opnås en langvarig effekt og en langsigtet desinfektion. Den antibakterielle og antimikrobielle virkning af den leveres over en periode på op til 24 timer aktive ingredienser understøtter heling og forhindrer indtrængen af bakterier og vira.


Traditionelle plejemidler mod Muk på kodebenet, har kun en desinficerende effekt som er overfladisk, og varer kun i et par minutter. Det er dog vigtigt ved angreb af svampe, svampesporer, mider, mikrober, bakterier og vira, at disse stoppes permanent og effektivt, således at de revnede områder kan helbrede.

Den molekylære teknologisk integration af de aktive ingredienser i et depot og retard præparat sikrer over en ensartet periode på op til 24 timer en varige ensartet desinficerende virkning.


 

Spørgsmål om pleje af kodebenet vil blive besvaret:


• Hvad er Muk ved kodebenet?
• Hvordan behandler man Muk?
• Hvordan plejer man kodebenet?
• Hvilke midler kan man bruge mod Muk?
• Hvordan opstår der Muk på kodebenet?
• Hvad forårsager Muk ved kodebenet?
• Kan du ride hvis man hesten har Muk på kodebenet?
• Er Muk smitsom blandt heste?
• Hvordan undgår man Muk?
• Hvad kan du gøre  for at undgå Muk?

 

Plejemiddel mod Muk | Strålepleje mod sur stråle | Alle peticare® Produkter
 

© Copyright
peticare® by Peticare International SA