Kategorier     Bedste bedømmelser

    Stik fra Kvægmyg hos heste

Som udløsende faktor for sommereksem anvender kvægmyggen et "bid". I modsætning til myg, der suger blod med en snabel, er kvægmyggen (populært kaldet kvægmyg) udstyret med deres relativt grove munddele og bider gennem overfladen af hestens hud. Fra de sår som opstår eftre deres bid, slikker kvægmyggen deres blod måltid. Kvægmyg beholder et vacum tilbage i såret, da de bider dybe sår i dyret. Spytsekretionerne fra kvægmyg omfatter blodfortyndende midler og antikoagulanter så det indsamlede blod i det dybe sår (pool)  kan drikkes af kvægmyggen.


I vores regioner, der er op til 50 forskellige arter af kvægmyg som er op til ca. 5 mm i størrelse. Især i yngletiden behøver Kvægmy hunnerne meget blod og er biologisk fuldt fokuseret på det at slukke denne tørst efter blod. Blodet som kommer af "bid fra kvægmyggen,"  er meget ofte til ærgrelse for hesteejere og hos heste resultere det ofte i efterfølgende sommereksem..

I jagten på hesteblod elsker kvægmyg de fugtige jagtområder så som vandløb, damme og våde enge. Store sværme af kvægmyg kan nogle gange udløse stor panik hos heste. Normalt er der størst tilgang af kvægmyg om morgenen eller sent på eftermiddagen. I varmt fugtigt vejr er kvægmyg særligt aktive. Insekternes fremgangsmåde er styret af deres lugtesans, kroppen eller kropslugt hos modparten spiller en stor rolle. I modsætning til myg forekommer kvægmyggen kun   udendørs. I huse og lejligheder de er næsten aldrig fundet.

  Hvad udløser bid fra en Kvægmyg?

Bid eller stik fra en kvægmyg er meget smertefuldt og fører som regel til åbne sår. Med stik eller bid fra kvægmyg bringes der en spytsekretion ind i såret. Denne spytsekretion fortynder blodet og reducerer blodpropper. En naturligt forsvar reaktion udløses hos det angrebne dyr. Den angrebne krop sætter et forsvarsmekanism op for at bekæmpe histamin fra Kvægmyggen i at komme ind i dyret. Hestamin irriterer never, svulmer vævet og udløser en intens kløe og fører i sidste ende til en betændelse i såret.

Helingen af såret forhindres af spytsekretionerne fra kvægmyggen der sørger for passage i det åbne sår. Angrebet fra kvægmyg sker som regel i sværme. De mest populære områder på hesten er inderlår, halen rod, manke og kam. Eksemet får hesten til at føle en stærk trang til at skrubbe området hvor eksemet sidder. Ved gnidning falder pelsen af og der kan dannes åbne sår (sommer eksem). Gennem det åbne sår, sommereksem, tiltrækkes der flere kvægmyg og myg og dette forværre eksemet.

  Hvordan forhindres et bid fra Kvægmyg?

For at forhindre kvægmyggens stik, skal du bruge "STOP kvægmyg". Stop kvægmyg er effektivt og pålideligt og forhindrer betydeligt den allergiske reaktion og dermed sommeren eksem hos dyret! Feromonerne i produktet er specielt udviklet og sørger for at bid på hesten fra kvægmyg og fra sorte flue effektivt bliver stoppet.
Feromoner er semiokemikals (normalt kirtel sekreter), som (her især de sorte fluer) anvendes til kommunikation mellem individer af samme art. Disse særlige feromoner er en biokemisk budbringer for kommunikation mellem kvægmyg. For at forhindre tilgang til hesten og dermed bid fra kvægmyg, anvendes her en særlig alarm feromon. Denne budbringer stimulerer en ændret flyvningsadfærd hos kvægmyg og kvægmyg vil søger et andet offer.

 

  Anvendelse – STOP Kvægmyg

Heste og andre husdyr sprøjtes på 3 til 4 steder med produktet "STOP Kvægmyg". Feromonerne er indkapslet i en lille, porøs og homogen struktur (matrix) og leveres derfor  jævnt over en lang periode. Denne high-tech metode gør produktet til et depot / Retardpræparat. Feromonerne gemmes og frigives langsomt. Denne ensartede frigivelse af "alarm feromoner" gør at hesten er effektivt beskyttet mod kvægmyg. Virkningen varer i op til 24 timer, således at 1til 2 påføringer pr dag er tilstrækkelige.
 

Spørgsmål om kvægmyg vi gerne besvarer:

• Hvordan kan man stoppe tilgangen af kvægmyg?
• Hvad har kvægmyg at gøre med sommereksem?
• Hvordan beskytterman heste mod kvægmyg?
• Hvad hjælper mod bid fra kvægmyg?
• Kan man undgå bid fra kvægmyg?
• Hvad er den allergisk reaktion på kvægmyg?

 

© Copyright
peticare® by Peticare International SA