Kategorier     Bedste bedømmelser

Das Sommerekzem bei Pferden peticare: Sommereksem

Sommereksem hos heste driver ofte mange heste og deres ejere til ren og skær vanvid. Især om aftenen har eksemet ofte ikke et øjebliks fred, fordi Kvægmyggen til spise fra eksemet. Hvor mange hesteejere og heste smerteligt må lære hvert år, er at sommereksem kommer tilbage hele året. Ikke kun eksem, men også mange sunde heste lider i de varme måneder fra konsekvenserne af sommereksem.

Årsagen til sommereksem hos heste skal findes i bid fra kvægmyg. De kvægmyg (Simuliidae)  hører til familien af myg. Heste bærer en allergisk reaktion overfor sommereksem og hestene bliver ofte forvist fra græs områder med hundredvis af kvægmyg for at undgå ekstremt panik efter bid fra kvægmyggen.

Hvordan opstår Sommereksem?

Sommereksem hos heste er i de fleste tilfælde en allergisk reaktion. Aktivering af den allergiske reaktion, og ofte heraf efterfølgende sommereksem, er i de fleste tilfælde forårsaget af mitter og / eller kvægmyg. Det er ofte fejlagtigt antaget, at bid fra kvægmyg forårsager sommereksem. Det er ikke den mekaniske stimulering af såret der fremkalder en allergisk reaktion, men derimod opstår eksemet fra spyt sekreter fra myggen. Med bid af Kvægmyg kommer spytsekretionen i såret og holder blodet flydende, så den bedre kan drikkes af kvægmyggen.

Offeret frigiver nu modstoffer mod histamin, dette for at forhindre angreb og indtrængen af fremmede stoffer. Indtrængen af histamin irriterer nerverne hos dyret. Fra det hævede væv, udløses en ekstremt intens kløe. Kløen bliver brugt til at bekæmpe irritationen og eksemet. Selv vi mennesker kender følelsen meget godt, hvis vi bliver bidt af en myg. Afvaskning af sår på hesten forhindrer heling af sommereksemet, da det ikke kan heles og altid rives op. Sommereksem er temmelig lille i starten med vokser. De åbne sår lokke nye kvægmyg tilbage til såret og det starter en ond cirkel, som enhver ejer af heste med sommereksem kender meget godt.

Kvægmyggen bider ofte bedst på roden af halen, manke kammen, på kryds og på bugen af maven. Især er sommereksem almindeligt i et varmt fugtigt miljø (vandløb, en dam), da det er her kvægmyg foretrækker at bo. Også møddingen og skovbryn er nogle af de foretrukne levesteder for denne særlige myg. Sommereksem på Island -importerede islandske heste er særlig tilbøjelige til at få sommereksem hvilket skyldes en overreaktion af immunsystemet. 3 ud af 4 islændinge diagnosticeres i det første år efter de er importeret. Forekomsten af sommeren eksem er udbredt hos islandske heste i forhold til andre heste racer.

Forebyggelse af Sommereksem!

Hvis din hest lider af sommereksem skal du være særlig opmærksom på behandling af ​​hesten. Hvis eksemet ikke behandles korrekt, kan det resultere i en forværring af sommereksemet. Det bør derfor undgås, at den pågældende heste holdes på usoigneret græsning i vådområder eller græsgange nær skov. Ikke alle heste er allergiske over for bid fra kvægmyg. Dybest set bør der foretages forebyggende midler såsom en afbalanceret fodring (vitaminer, aminosyrer, mineraler, sporstoffer). Også et overskud af protein eller fedtdegeneration, allergi følsomhed og derved øge risikoen for sommereksem. Når hesten viser tegn på sommeren eksem, er det vigtigt at forhindre yderligere gnavning af dyret. Fjern farlige skarpe genstande såsom grene, bark eller andre skarpe kanter i dyrets omgivelser. I nødsituationer kan der bruges eksemdække til hesten.

Plejemiddel mod Sommereksem

Stop tilgangen af kvægmyg

For at undgå sommereksem, er det vigtigt for hestene at opnå en beskyttelse mod kvægmyg. Tilgangen af kvægmyg på heste og dermed bidet fra kvægmyggen kan stoppes med specielt udviklet feromoner mod kvægmyg og mitter. Disse feromoner er en kemisk budbringer, der bestemmer kommunikation mellem kvægmyg. Hesten sprøjtes på 3 til 4 steder med stop-kvægmyg fra peticare®. Feromonerne er indbygget i en nanoteknologisk matrix og leveres jævnt over en lang periode og beskytte hesten imod kvægmyg. Virkningen varer i op til 24 timer, således at en behandling pr dag er tilstrækkelig. Efter stærk regn skal beskyttelsen fornys fuldstændigt.

Eksempleje mod sommereksem

Ved akut Sommereksem er det af afgørende betydning, at opnå en varig desinficerende effekt. Desværre virker konventionelle plejeprodukter desinfektion, kun i en meget kort tid. Hvis en hest er konstant gnider sig i såret, er det vanskeligt at anvende desinfektionsmidler og bakterier og mikrober har fri adgang og kan trænge ind i det åbne sår.

Eksempleje fra peticare® er et nyt molekylært teknologiske plejeprodukter hvor de aktive ingredienser er indlejret i en lille nanoskala matrix. Ved hjælp af denne nye teknologi er dette et præparat med forsinket frigivelse(Depot præparat) og en langvarig frigivelse (Retard præparat). Depot præparatet gemmer de aktive ingredienser og retard effekten sørger for at de aktive ingredienser langsomt og støt frigives over en periode på op til 24 timer på såret. Gennem denne langtidsvirkende desinfektion, alle bakterier fjernes øjeblikkeligt og andet angreb forhindres af PRS peticare® release system. Helingen af såret er understøttet og sommereksemet er væk i løbet af få dage.

VIGTIGT: Dyrepleje produkter mod sommereksem indeholder ingen nanopartikler. Til sammenligning med andre plejeprodukter, er effekten af de aktive virke stoffers forbindelser inkorporeringen i en nano-skala struktur. Denne nano- eller mikrostruktur, bevirker at de aktive ingredienser bliver frigjort ensartet over en periode på op til 24 timer, og herved understøtter helingsprocessen effektivt.

Spørgsmål til sommereksem vi gerne hjælper med at besvare:

• Hvad er der af hjælp mod sommereksem?
• Hvilket middel hjælper mod Sommereksem hos heste?
• Hvordan kan man undgå sommereksem?
• Hvordan opstår sommereksem hos heste?
• Hvad er sommereksem?
• Hvad kan der gøres ved sommereksem?
• Er sommereksem hos heste smitsom?
• Hvor kan jeg få hjælp mod sommereksem eller eksem?
• Hvordan kan jeg stoppeangreb fra kvægmyg?

 

© Copyright
peticare® by Peticare International SA